Finanční služby zajištění se na stáří v České republice - Veľasová, Lenka; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Diplomová práce se zaobírá problémem finančního zajištění se na starobu. Analýzou vybraných finančních produktů je vyhodnocen nejvhodnější a nejvýnosnější produkt pro modelové subjekty. Analýza je teoreticky podložena první částí práce, která demonstruje soudobý stav ekonomiky a veřejných financí a definuje základní pojmy související s důchodovým systém. Aplikační část poměřuje výnosnost jednotlivých produktů v závislosti na vymezených charakteristikách klientů. Závěrem je rozebrána dlouhodobá péče, která se jeví jako jeden z možných způsobů zmírnění krize veřejných financí.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses