Komparácia dane z príjmov fyzických osôb Slovenskej a Českej republiky - Mikušová, Hana (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá komparáciou dane z príjmov fyzických osôb Slovenskej a Českej republiky. Prvá kapitola popisuje vývoj tejto dane v oboch krajinách a ich harmonizáciu. Druhá kapitola rozoberá daň z príjmov fyzických osôb na Slovensku, jej jednotlivé čiastkové základy dane a zľavy. Tretia kapitola je venovaná českej dani z príjmov fyzických osôb a podobne ako druhá, rozoberá daň po jednotlivých čiastkových základoch dane a zároveň popisuje zľavy a odpočty. Posledná kapitola tvorí hlavnú časť práce. Na jednotlivých praktických príkladoch je pomocou efektívnej daňovej sadzby porovnané daňové zaťaženie poplatníkov.