Komparácia dane z príjmov fyzických osôb Slovenskej a Českej republiky - Mikušová, Hana; Kábelová, Lucie; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalárska práca sa zaoberá komparáciou dane z príjmov fyzických osôb Slovenskej a Českej republiky. Prvá kapitola popisuje vývoj tejto dane v oboch krajinách a ich harmonizáciu. Druhá kapitola rozoberá daň z príjmov fyzických osôb na Slovensku, jej jednotlivé čiastkové základy dane a zľavy. Tretia kapitola je venovaná českej dani z príjmov fyzických osôb a podobne ako druhá, rozoberá daň po jednotlivých čiastkových základoch dane a zároveň popisuje zľavy a odpočty. Posledná kapitola tvorí hlavnú časť práce. Na jednotlivých praktických príkladoch je pomocou efektívnej daňovej sadzby porovnané daňové zaťaženie poplatníkov.
Vedoucí práce: Lucie Kábelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses