Komparace daňového systému v České republice a Velké Británii - Rulfová, Aneta (2019)
Bakalářská práce pojednává o daňových systémech České republiky a Velké Británie. Cílem práce je komparace daňových systémů ve dvou zemích Evropské Unie – České republice a Velké Británii. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část je zaměřená na teoretický úvod, má za cíl seznámit čtenáře s daňovou problematikou. Druhá část je věnována českému daňovému systému. Třetí část popisuje britský daňový systém. Poslední část se zaměřuje na srovnání systémů pomocí daňového mixu, daňové kvóty a daňového zatížení fyzické osoby. Daňové systémy nejsou příliš různé, liší se zejména u daně z přijmu fyzických osob, kdy daňové zatížení je velmi odlišné.