Administrativní náklady daňového systému v České republice - Zemanová, Lucie; Finardi, Savina; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Hlavním tématem této bakalářské práce jsou administrativní náklady daňového systému. Náklady výběru daní jsou významným ukazatelem efektivity celého daňového systému, proto je důležité věnovat tomuto tématu dostatečnou pozornost. Cílem bakalářské práce je kvantifikovat a analyzovat administrativní náklady Finanční správy České republiky v letech 2015 a 2018. Ke kvantifikaci je využito metody tzv. přepočteného pracovníka. Díky této metodě lze vyčíslit administrativní náklady jednotlivých daní a následně porovnat i efektivitu jejich výběru. K výpočtu je využito dat poskytnutých z interních zdrojů Generálního finančního ředitelství.
Vedoucí práce: Savina Finardi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses