Finanční analýza a finanční plán Ferona, a.s. - Mráčková, Hana (2019)
Cílem této bakalářské práce je zpracování finanční analýzy společnosti Ferona a.s. za roky 2013–2017, včetně mezipodnikového srovnání s ostatními firmami a krátkodobého finančního plánu pro rok 2018. Společnost se zabývá nákupem a prodejem hutního materiálu. Bakalářská práce je rozdělena do tří částí. V první části jsou popisovány veškeré postupy a metody, které jsou následně aplikovány na společnost. Druhá část se věnuje již praktické části, která zahrnuje horizontální a vertikální analýzu, výpočet poměrových ukazatelů, srovnání s konkurenčními podniky a predikci finanční tísně. V poslední části je uveden nástin finančního plánu pro rok 2018, který vychází z dosavadního vývoje jednotlivých položek a očekávaného vývoje do budoucna.