Kryptoměny a legalizace výnosů z trestné činnosti - Tranová, Nguyet Linh; Teplý, Petr, 1977-; Pecka, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Obsahem bakalářské práce je téma kryptoměn a legalizace výnosů z trestné činnosti. První část zkoumá celou problematiku v rámci teoretického základu praní špinavých peněz a charakteristických znaků kryptoměn, na jejichž základě uvádí rozdíly vůči elektronickým penězům. Další část se věnuje regulaci kryptoměn z pohledu AML, preventivním opatřením vybraných zemí a zabývá se vyhodnocením přiměřenosti aktuální evropské legislativy. Empirická část práce se zaměřuje na vývoj kryptoměn především z hlediska tržní kapitalizace a ceny, jejíž vývoj je ilustrován na Bitcoinu a prokládán souvisejícími událostmi. Hlavním přínosem práce je komplexní zachycení oblastí kryptoměn a praní špinavých peněz a objasnění vzájemné souvislosti na základě zanalyzování kryptoměnového trhu.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses