Role EFRAGU při schvalování IFRS do právního prostředí EU - Kurychka, Viktorija (2019)
Bakalářská práce znázorňuje roli organizace EFRAG při schvalování IFRS do právního prostředí EU. V první části jsou popsáni účastníci schvalovacího procesu IFRS. Druhá část popisuje celý proces schvalování a následně jsou tyto poznatky ukázkově aplikovány na interpretaci IFRIC 23. Závěrečná kapitola popisuje dvě hlavní role organizace EFRAG: spolupráci s Radou IASB a tvorbu doporučení ke schválení pro Evropskou komisi. Hlavním cílem této práce je popsat tvorbu doporučení. Popsat, jak organizace EFRAG toto doporučení vytváří, jaké jsou její průběžné práce, jaké interní složky toto doporučení vytvářejí a podle jakých kritérií doporučení vzniká. Následně jsou tyto poznatky ukázkově aplikovány na interpretaci IFRIC 23 a standardu IFRS 16.