Role EFRAGU při schvalování IFRS do právního prostředí EU - Kurychka, Viktorija; Zárybnická Žárová, Marcela, 1959-; Vomáčková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce znázorňuje roli organizace EFRAG při schvalování IFRS do právního prostředí EU. V první části jsou popsáni účastníci schvalovacího procesu IFRS. Druhá část popisuje celý proces schvalování a následně jsou tyto poznatky ukázkově aplikovány na interpretaci IFRIC 23. Závěrečná kapitola popisuje dvě hlavní role organizace EFRAG: spolupráci s Radou IASB a tvorbu doporučení ke schválení pro Evropskou komisi. Hlavním cílem této práce je popsat tvorbu doporučení. Popsat, jak organizace EFRAG toto doporučení vytváří, jaké jsou její průběžné práce, jaké interní složky toto doporučení vytvářejí a podle jakých kritérií doporučení vzniká. Následně jsou tyto poznatky ukázkově aplikovány na interpretaci IFRIC 23 a standardu IFRS 16.
Vedoucí práce: Marcela Zárybnická Žárová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses