Finanční analýza a prognóza budoucího vývoje Sklárna a minipivovar Novosad & syn Harrachov s. r. o. Czech Republic - Tomanka, Filip; Marek, Petr; Nistorenco, Taisia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této práce je provedení finanční analýzy a prognózy budoucího vývoje Sklárny a Minipivovaru Novosad & syn Harrachov, s.r.o. Czech Republic, která se zaměřuje především na výrobu ručně foukaného skla. Analyzovaným obdobím jsou roky 2013 až 2017, přičemž rok 2018 je následně prognózován. Hlavním zdrojem dat jsou zveřejněné účetní závěrky a výroční zprávy společnosti. Práce se skládá z 2 částí – metodické a analytické. Metodická část pokrývá veškeré analytické metody použité v analytické části, jmenovitě to jsou: horizontální a vertikální analýza, ukazatele rentability, likvidity, aktivity, zadluženosti, bankrotní a bonitní modely. V analytické části jsou následně zmíněné metody aplikovány, přičemž výsledky jejich hodnot jsou porovnány s konkurenčními firmami a s odvětvím sklářského průmyslu. Na závěr je provedena prognóza budoucího vývoje sklárny pro rok 2018.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses