Finanční analýza společnosti TAMDA FOODS s. r. o. - Leová, Thi Hái; Menzl, Vojtěch; Červený, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se orientuje na finanční analýzu společnosti Tamda Foods s. r. o., která představuje nejen obchodního zprostředkovatele a výrobce, ale zároveň významný velkoobchod zajišťující dodání zboží pro systémy mnoha širokých maloobchodů vietnamských podnikatelů po celé České republice. V kapitolách metodické části práce se zaměřuji na definici finanční analýzy, horizontální a vertikální analýzy, rentability a analýzy nákladovosti. Neopomíjím ani problematiku ukazatelů aktivity, likvidity, zadluženosti nebo bankrotních a bonitních modelů. V praktické části práce představuji jak analyzovanou společnost Tamda Foods s. r. o., tak další tři vybrané společnosti, jejichž hodnoty srovnávám v řadě aspektů. Analytické porovnání je provedeno v oblastech aktiv a pasiv, zisku a ztráty, rentability, nákladovosti a ukazatelích aktivity, respektive likvidity. V závěrečných kapitolách se věnuji analýze zadluženosti a bankrotním a bonitním modelům.
Vedoucí práce: Vojtěch Menzl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses