Finanční analýza společnosti STOCK Plzeň-Božkov s. r. o. - Beloborodov, Maksim; Pekař, Jan; Stach, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Cílem této bakalářské práce je vypracovat podrobnou finanční analýzu společnosti STOCK Plzeň-Božkov s. r. o., společnosti sídlící v ČR, vlastněné zahraničním vlastníkem a podnikající v oblasti výroby a distribuce lihovin. První část je věnovaná teoretickému hledisku a obsahuje teoretické předpoklady využité v rámci zpracování dané bakalářské práce. Druhá část je soustředěna na praktickou aplikaci metod finanční analýzy na základě veřejně dostupných informací. Nejprve jsou analyzovány veřejně dostupné účetní výkazy společnosti a jsou připraveny vstupy pro provedení analýzy poměrových ukazatelů. V rámci analýzy poměrových ukazatelů je společnost STOCK Plzeň-Božkov s. r. o. porovnána s konkurenčními společnostmi ve stejném odvětví. Závěrečná část obsahuje shrnutí analýzy jednotlivých oblastí a celkové vyhodnocení finanční situace podniku.
Vedoucí práce: Jan Pekař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses