Analýza vztahu mezi tradičními a nízkonákladovými leteckými dopravci - Hlaváček, Dominik (2019)
Tato práce zachycuje vývoj letecké dopravy jako takové, v rámci celého vývoje je však primárně zaměřena na příchod nízkonákladového segmentu do letecké dopravy a analýzu toho, jaký dopad měla celkově deregulace na letecký průmysl, a jaké kroky v minulosti činili a v současnosti činí tradiční dopravci ve způsobu fungování za účelem adaptace a udržení konkurenceschopnosti vůči nízkonákladovým leteckým dopravcům. V praktické části je provedena analýza na základě několika charakteristik a způsobů fungování leteckých společností, v oblasti kterých se tradiční a nízkonákladoví dopravci lišili od doby, kdy na leteckém trhu začaly operovat vedle sebe.