Analýza vztahu mezi tradičními a nízkonákladovými leteckými dopravci - Hlaváček, Dominik; Zelený, Lubomír; Huňak, James; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato práce zachycuje vývoj letecké dopravy jako takové, v rámci celého vývoje je však primárně zaměřena na příchod nízkonákladového segmentu do letecké dopravy a analýzu toho, jaký dopad měla celkově deregulace na letecký průmysl, a jaké kroky v minulosti činili a v současnosti činí tradiční dopravci ve způsobu fungování za účelem adaptace a udržení konkurenceschopnosti vůči nízkonákladovým leteckým dopravcům. V praktické části je provedena analýza na základě několika charakteristik a způsobů fungování leteckých společností, v oblasti kterých se tradiční a nízkonákladoví dopravci lišili od doby, kdy na leteckém trhu začaly operovat vedle sebe.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses