Nástroje makroobezřetnostní politiky - Karban, Jan (2019)
Bakalářská práce se věnuje problematice makroobezřetnostní politiky, konkrétně na uplatnění jejích nástrojů na státech v Evropě. Hlavním cílem je prezentovat makroobezřetnostní politiku, její nástroje a ukázat, jak jsou tyto nástroje aplikovány ve vybraných zemích. První kapitola popisuje teoretické základy makroobezřetnostní politiky, pojmy systémové riziko a finanční stabilita. Dále je prezentována makroobezřetnostní politika, instituce, které ji regulují a dohlížejí nad dodržováním pravidel a možné interakce s ostatními politikami. Nástroje a jejich transmise jsou charakterizovány v další kapitole. Poslední kapitola se zabývá konkrétní aplikací makroobezřetnostních nástrojů v evropských zemích