Nástroje makroobezřetnostní politiky - Karban, Jan; Szabo, Milan; Maršíková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se věnuje problematice makroobezřetnostní politiky, konkrétně na uplatnění jejích nástrojů na státech v Evropě. Hlavním cílem je prezentovat makroobezřetnostní politiku, její nástroje a ukázat, jak jsou tyto nástroje aplikovány ve vybraných zemích. První kapitola popisuje teoretické základy makroobezřetnostní politiky, pojmy systémové riziko a finanční stabilita. Dále je prezentována makroobezřetnostní politika, instituce, které ji regulují a dohlížejí nad dodržováním pravidel a možné interakce s ostatními politikami. Nástroje a jejich transmise jsou charakterizovány v další kapitole. Poslední kapitola se zabývá konkrétní aplikací makroobezřetnostních nástrojů v evropských zemích
Vedoucí práce: Milan Szabo
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses