Finanční analýza společnosti ALPA, a.s. - Walek, Petr (2019)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti ALPA, a. s. za období 2013 až 2017, zhodnotit její finanční zdraví a bonitu. Práce je rozdělena do dvou částí. První teoretická část se zabývá terminologií a metodikou výpočtů různých finančních ukazatelů a modelů, které jsou v této práci použity. Druhá praktická část se zaměřuje na samotnou finanční analýzu, interpretaci naměřených hodnot a celkové posouzení finančního zdraví a stability podniku.