Diskuze nad změnami hypotečního trhu v ČR - Burešová, Kamila; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením současné situace na hypotečním trhu z pohledu změn zavedených Českou národní bankou. V úvodní části je definován úvěr, detailně popsán úvěrový proces a vymezen hypoteční úvěr z hlediska bankovních produktů. Následně navazuje kapitola týkající se již samotného tématu hypotečních úvěrů, která se zabývá charakterizováním hypotéky ze všech možných úhlů, například kdo je oprávněn ji poskytnout, jaké typy existují, legislativní vymezení a historický vývoj. Poslední kapitolou je kapitola aplikační, kde dochází k posouzení hypotečního trhu v uplynulých dvou letech, kdy došlo k zavedení podstatných změn Českou národní bankou. Hodnocení je provedeno formou diskuze experty a rozhovorem se senior hypotečním poradcem.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses