Analýza spotrebiteľských úverov na Slovensku - Gužiňáková, Martina (2019)
Bakalárska práca popisuje definíciu spotrebiteľského úveru podľa zákona a rozdelenie z rôznych hľadísk. Rozoberá proces sprostredkovania s dôrazom na potrebné náležitosť k uzavretiu zmluvy a význam úverových registrov a ročnej percentuálnej miery nákladov. Analyzuje subjekty poskytujúce spotrebiteľský úver s dôrazom na nebankových sprostredkovateľov a ich zákonnú úpravu pre vstup na trh. V poslednej časti pomocou porovnania aktuálnych ponúk spotrebiteľských úverov poukazuje na rozdiely, výhody i nevýhody medzi produktmi od nebankových spoločností a bánk a analyzuje vývoj novo poskytnutých spotrebiteľských úverov v rokoch od 2013 do 2018 pomocou štatistických dát od Národnej banky Slovenska.