Analýza spotrebiteľských úverov na Slovensku - Gužiňáková, Martina; Blahová, Naďa, 1958-; Boháčik, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalárska práca popisuje definíciu spotrebiteľského úveru podľa zákona a rozdelenie z rôznych hľadísk. Rozoberá proces sprostredkovania s dôrazom na potrebné náležitosť k uzavretiu zmluvy a význam úverových registrov a ročnej percentuálnej miery nákladov. Analyzuje subjekty poskytujúce spotrebiteľský úver s dôrazom na nebankových sprostredkovateľov a ich zákonnú úpravu pre vstup na trh. V poslednej časti pomocou porovnania aktuálnych ponúk spotrebiteľských úverov poukazuje na rozdiely, výhody i nevýhody medzi produktmi od nebankových spoločností a bánk a analyzuje vývoj novo poskytnutých spotrebiteľských úverov v rokoch od 2013 do 2018 pomocou štatistických dát od Národnej banky Slovenska.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses