Faktory ovlivňující využití paušálních výdajů u daně z příjmů fyzických osob - Bartoš, Michal; Vančurová, Alena, 1957-; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Práce se zabývá paušálními výdaji, které jsou oblíbenou formou uplatňování výdajů podnikajících fyzických osob. Hlavním cílem práce bylo na základě analýzy uplatňování paušálních výdajů identifikovat faktory, které ovlivňují jejich využití u podnikajících fyzických osob v České republice. V první části práce jsem uvedl zejména obecnou charakteristiku paušálních výdajů, popsal jejich vývoj od roku 1993, zmínil jejich výhody a nevýhody. V druhé části práce byla na základě odpovědí z dotazníkového šetření provedena analýza uplatňování paušálních výdajů. Na základě analýzy jsem určil faktory, které ovlivňují využívání paušálních výdajů. Jsou to délka podnikání, výše hrubých příjmů, plátcovství DPH, možnost uplatnění daňového zvýhodnění na dítě a vliv legislativních změn.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses