Finanční analýza a finanční plán společnosti Butterland, s.r.o. - Viktorin, Martin (2019)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu začínající společnosti ABC, s.r.o. za období 2017 a 2018 a nastínit její budoucí vývoj v roce 2019.Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část se zabývá vysvětlením metodických postupů při výpočtu jednotlivých ukazatelů, které jsou následně aplikovány v druhé praktické části pro zhodnocení finanční situace vybrané společnosti. Tyto ukazatele dále porovnáváme s konkurenčními podniky. Vybranými metodami jsou horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů, SWOT analýza a v závěrečné poslední fázi je proveden finanční plán a celkové zhodnocení zdraví společnosti a postavení mezi konkurencí.