Specifika dlouhodobého majetku v účetnictví a v daních z příjmů - Horáková, Gabriela (2019)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vymezení dlouhodobého majetku se zaměřením na problematickou část této oblasti, a to jak z účetního, tak i daňového hlediska.Práce je rozdělena do dvou částí. První je část teoretická, v níž je rozebráno vymezení dlouhodobého majetku a jeho složek, jeho oceňování, odpisování atd. Dále se teoretická část zabývá odloženou daní, která vzniká z titulu dlouhodobého majetku, také specifiky dlouhodobého majetku, které je možné označit právě jako problematické části této oblasti, například právo stavby, technické zhodnocení či jiný dlouhodobý majetek a další. Poslední téma teoretické části práce je věnováno problematice úpravy výsledku hospodaření na základ daně u položek dlouhodobého majetku. Druhá, praktická část se zabývá strukturami dlouhodobého majetku ve dvou zcela odlišných společnostech, přičemž tyto struktury zkoumá, analyzuje a následně porovnává.