Specifika dlouhodobého majetku v účetnictví a v daních z příjmů - Horáková, Gabriela; Molín, Jan, 1978-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Hlavním cílem této bakalářské práce je vymezení dlouhodobého majetku se zaměřením na problematickou část této oblasti, a to jak z účetního, tak i daňového hlediska.Práce je rozdělena do dvou částí. První je část teoretická, v níž je rozebráno vymezení dlouhodobého majetku a jeho složek, jeho oceňování, odpisování atd. Dále se teoretická část zabývá odloženou daní, která vzniká z titulu dlouhodobého majetku, také specifiky dlouhodobého majetku, které je možné označit právě jako problematické části této oblasti, například právo stavby, technické zhodnocení či jiný dlouhodobý majetek a další. Poslední téma teoretické části práce je věnováno problematice úpravy výsledku hospodaření na základ daně u položek dlouhodobého majetku. Druhá, praktická část se zabývá strukturami dlouhodobého majetku ve dvou zcela odlišných společnostech, přičemž tyto struktury zkoumá, analyzuje a následně porovnává.
Vedoucí práce: Jan Molín
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses