Analýza úvěrů na financování bydlení a porovnání jejich nákladovosti - Kolda, Tomáš; Radová, Jarmila; Kučerová, Adéla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou úvěrů na financování bydlení, konkrétně úvěry ze stavebního spoření a hypotečními úvěry. Metoda komparace ukazuje, že si úvěry ze stavebního spoření a hypoteční úvěry velice silně konkurují. To je důvod pro časté akční nabídky institucí, které výhodnost jednoho produktu dokáží dočasně zvýšit. Práce také identifikuje neustále klesající vyplacenou státní podporu stavebního spoření pomocí regresního modelu a nové podmínky pro získání hypotečních úvěrů, které silně ovlivňují poptávku po tomto produktu. Dále je analyzována závislost objemu hypotečních úvěrů na makroekonomických faktorech. Jsou vysvětleny důvody, proč je závislost v některých případech nejednoznačná. Nakonec jsou modelovány postupy počítání měsíčních splátek obou typů úvěrů a jiných naprosto zásadních parametrů pro rozhodování, jaký produkt zvolit.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses