Finanční vykazovaní odložené daně podle ČÚS, IFRS a US GAAP - Pilz, Petr; Roe, Jana; Šrámková, Alice; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena na finanční vykazování odložené daně podle českých účetních standardů (ČÚS) ve srovnání s mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS) a americkými obecně uznávanými účetními zásadami (US GAAP). Popisuje účetní teorii, která je společná všem třem standardům, ale také odlišnosti (resp. společné znaky) těchto standardů při vykazování odložené daně v účetních výkazech. Cílem práce je vysvětlit pojetí odložené daně při jejím vykazování dle ČÚS a doplnit ho informacemi o tom, jak k jejímu vykazování přistupují IFRS a US GAAP tak, aby čtenář získal komplexnější přehled dané problematiky.
Vedoucí práce: Jana Roe
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses