Dopad regulace na hypoteční trh v České republice - Kloboučníková, Denisa; Kučerová, Adéla; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Bakalářská práce se věnuje dopadu regulace na hypoteční trh v České republice. Cílem je identifikovat navrhovaná opatření ze strany České národní banky a zjistit vliv této regulace na hypoteční trh. Na začátek se tato práce zabývá obecným vymezením hypotečního trhu a vývojem hypotečního trhu. Předmětem další kapitoly je popis faktorů působících na hypoteční úvěr, kde se zjišťuje závislost jednotlivých veličin na objemu poskytnutých hypoték. Pozornost je také věnována charakteristice realitního trhu a straně nabídky a poptávky, které je primárně ovlivňují. Další část popisuje regulaci a dohled hypotečního trhu se zaměřením na regulaci hypotečních úvěrů. Klíčová část provádí analýzu závislosti jednotlivých faktorů ovlivňující hypoteční trh pomocí korelační analýzy. Závěr práce shrnuje významností faktorů na vývoj hypotečního trhu.
Vedoucí práce: Adéla Kučerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses