Porovnání možností přístupu k hypotečnímu úvěru u vybraného segmentu žadatelů - Thomová, Kateřina (2019)
Bakalářská práce s názvem Porovnání možností přístupu k hypotečnímu úvěru u vybraného segmentu žadatelů si klade za cíl zvýšit informovanost čtenářů o problematice hypotečních úvěrů v současných podmínkách a zjistit, zdali má některá ze zkoumaných cílových skupin — tedy studentů a osob samostatně výdělečně činných — výhodnější pozici pro žádost o hypoteční úvěr či o jeho refinancování. Teoretická část práce se prostřednictvím rešerše literatury zabývá vysvětlením základních pojmů, uvedením historických souvislostí a představením současných podmínek. Analytická část se následně zabývá dotazníkovým šetřením uskutečněným s oběma sledovanými skupinami a osobním rozhovorem s hypotečním specialistou. Z průzkumu byla následně provedena komparativní analýza, která poukázala na to, že ani jedna z cílových skupin nemá v současné době na hypotečním trhu žádné výhody ani nevýhody vůči té druhé.