Hodnocení kvality ve zdravotnictví - Burda, Jan; Maaytová, Alena; Gajdošová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Předpokladem ekonomicky prosperujícího státu je zdravá pracovní síla, tedy fungující zdravotní systém schopný poskytovat kvalitní zdravotnickou péči. Nepanuje však shoda v tom, co to kvalita ve zdravotnictví je a jak k ní přistupovat, aby její hodnocení přispívalo k postupnému zkvalitňování poskytované zdravotní péče. Tento problém je ústředním tématem bakalářské práce, kde je popsána současná evropská snaha o lepší zdravotnické systémy a následně různé přístupy k hodnocení kvality ve zdravotnictví. Hlavním tématem práce je však situace v České republice, v rámci něhož je věnován prostor zhodnocení současného přístupu k zajišťování kvality ve zdravotnictví a návrhu potenciálního vylepšení.
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses