Finanční analýza společnosti Nestlé Česko s.r.o. - Imeri, Kemal (2019)
Předmětem této práce je finanční analýza společnosti Nestlé Česko s.r.o. v letech 2014 až 2017. Jejím hlavním cílem je analyzovat a následně vyhodnotit finanční situaci společnosti na základě elementárních metod finanční analýzy, a to absolutními i poměrovými ukazateli a také pomocí soustav ukazatelů jako jsou bankrotní a bonitní modely. Tato práce je složena ze dvou hlavních částí, z metodické a praktické části.V metodické části je uveden účel a význam finanční analýzy. Dále jsou uvedeni, její uživatelé, zdroje odkud se čerpají informace potřebné pro její zpracování a popsány jednotlivé techniky a metody finanční analýzy.Druhá část, praktická, uvádí analyzovanou společnost Nestlé Česko s.r.o., na kterou jsou společně s jejími daty aplikovány poznatky uvedené v metodické části. Pro lepší zhodnocení finanční situace sledované společnosti jsou výsledky finanční analýzy porovnány s konkurenčními společnostmi Mondelez Czech Republic s.r.o. a Ferrero Česká s.r.o.