Komparace vybraných kryptoměn - Zabloudil, Vít; Revenda, Zbyněk, 1959-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Předmětem této bakalářské práce je komparace pěti vybraných kryptoměn. Pro větší porozumění problematice kryptoměn jsou první dvě kapitoly věnovány penězům a digitálním měnám. Ve třetí kapitole jsou obecně popsány kryptoměny a jejich principy fungování. Ve čtvrté kapitole jsou vybrané kryptoměny charakterizovány a je poukázáno na jejich výhody, nevýhody i případná rizika. V závěrečné části je provedena analýza vývoje tržních cen daných kryptoměn s větším zaměřením na bitcoin. Analýza obsahuje srovnání vývoje tržní ceny bitcoinu s historickými spekulativními bublinami, výpočet korelačních koeficientů mezi tržními cenami vybraných kryptoměn a následně jsou analyzovány dva markantní propady tržní ceny bitcoinu. Přínosem práce je ucelený pohled na danou problematiku v širších souvislostech, poukázání na nevyzrálost kryptoměnového trhu, ale i na potenciál kryptoměn.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses