Ochrana spotřebitele na finančních trzích - Pravdin, Nikolai; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Daná práce se zabývá otázkou ochrany spotřebitele na finančních trzích, především tím, jak je v jednotlivých státech organizován mechanizmus řešení vznikajících v dané oblasti sporů. Cílem práce bylo porovnání hlavních orgánů mimosoudního rozhodování spotřebitelských sporů na příkladu dvou zemí, za tímto účelem byly autorem zvolený Česká republika a Ruská federace. Úvodní kapitoly jsou zaměřené na definice ochrany spotřebitele a seznámení s její vývojem v obou státech, aby bylo možné lepé pochopit předpoklady vzniku a fungovaní jednotlivých institucí přispívajících k ochraně. Dále následuje definice a analýza činnosti hlavních orgánů mimosoudního řízení na základě statistických výkazů, na jejichž základě bylo možné porovnaní z pohledu organizace, pravomoci a efektivity s následujícím závěrečným hodnocením.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses