Dopravní systém Republiky Tádžikistán - Odinaeva, Amaliya (2019)
Práce se zabývá dopravou v Republice Tádžikistán. Jejím hlavním cílem je analýza dopravního systému Tádžikistánu, popis jednotlivých druhů dopravy, které jsou využívány k přepravě osob. Nejprve je v práci představena Republika Tádžikistán. Tato část práce se zabývá geografickou charakteristikou této země popisným způsobem, a to s důrazem na význam fyzické geografie a na administrativní dělení státu, která hrají důležitou roli v budování celého dopravního systému země. Následně jsou rozebrány tři druhy dopravy – železniční, silniční a letecká, a to z hlediska jejich vývoje v čase a současné infrastruktury. V závěru práce je představen způsob financování dopravního systému Republiky Tádžikistán, projekty rozvoje a modernizování dopravního systému v rámci spolupráce s mezinárodními organizacemi a fondy.