Dopravní systém Republiky Tádžikistán - Odinaeva, Amaliya; Zelený, Lubomír; Mervart, Michal, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Práce se zabývá dopravou v Republice Tádžikistán. Jejím hlavním cílem je analýza dopravního systému Tádžikistánu, popis jednotlivých druhů dopravy, které jsou využívány k přepravě osob. Nejprve je v práci představena Republika Tádžikistán. Tato část práce se zabývá geografickou charakteristikou této země popisným způsobem, a to s důrazem na význam fyzické geografie a na administrativní dělení státu, která hrají důležitou roli v budování celého dopravního systému země. Následně jsou rozebrány tři druhy dopravy – železniční, silniční a letecká, a to z hlediska jejich vývoje v čase a současné infrastruktury. V závěru práce je představen způsob financování dopravního systému Republiky Tádžikistán, projekty rozvoje a modernizování dopravního systému v rámci spolupráce s mezinárodními organizacemi a fondy.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses