Dopravní systém Ukrajiny - Volonikhina, Alina (2019)
Tato bakalářská práce je věnována tématu dopravního systému Ukrajiny. Cílem bylo zanalyzovat a zhodnotit možnosti vybraných druhů osobní dálkové dopravy v relaci Česká republika – Ukrajina a na základě provedené analýzy charakterizovat možnosti jednotlivých dopravních spojů, zjistit jejich přednosti a zápory z pohledu studenta. V teoretické části je představena základní charakteristika Ukrajiny, dále se soustředím na charakteristiku všech osobních dopravních oborů Ukrajiny. Praktická část je zaměřena na analýzu existujících spojů v relaci Česká republika – Ukrajina. V závěrečné části jsou shrnuty výsledky provedené analýzy.