Porovnání daňového systému ČR a Švýcarska - Bolek, Štěpán (2019)
Bakalářská práce pojednává o daňových systémech České republiky a Švýcarska. Hlavní cíl práce je komparativní analýza vybraných daňových systémů. První část bakalářské práce je věnována teoretickým základům a charakteristice jednotlivých daňových systémů. Druhá část je založena na komparaci obou daňových systémů prostřednictvím vybraných makroekonomických ukazatelů, kterými jsou daňový mix, daňová kvóta, daňový výnos, den daňové svobody a velikost daňového břemene poplatníka.