Analýza dopadu nízkých úrokových sazeb na hospodaření bank - Štěnička, Martin (2019)
Hlavním cílem této práce je prověřit, jak se prostředí nízkých úrokových sazeb promítlo do vývoje a struktury bankovních aktiv, bankovních pasiv, likvidity, zisku či kapitálové přiměřenosti jak u tuzemského bankovního sektoru jako celku, tak i u jednotlivých vybraných bank, konkrétně Fio banky, Raiffeisenbank a ČSOB v letech 2013 až 2017. Finanční analýza prokázala, že i přes pokles čisté úrokové marže, mělo prostředí nízkých úrokových sazeb na hospodaření bank pozitivní dopad.