Statutární audit účetní závěrky vybraného podniku - Kloudová, Juliana (2019)
Diplomová práce je zaměřená na statutární audit účetní závěrky v souladu s českými účetními předpisy. Hlavním cílem práce je podrobně popsat proces statutárního auditu účetní závěrky a následně zjištěné poznatky aplikovat v rámci statutárního auditu vybraných položek účetních výkazů investiční společnosti Delta INV a.s. Práce má dvě části. V teoretické části jsou popsané fáze statutárního auditu v návaznosti na mezinárodní auditorské standardy a českou účetní a auditorskou legislativu od přijetí zakázky a plánování auditu až po provedení auditu a vyhotovení zprávy auditora. Praktická část se zaměřuje na audit vybraných položek účetních výkazů investiční společnosti Delta INV a.s., která je obhospodařovatelem fondů kolektivního investování.