Dopad kauzy Diesel Gate na akcie Volkswagen - Balla, Róbert (2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá fundamentálnou a psychologickou analýzou akciového titulu Volkswagen AG v roku 2015 a vplyvom kauzy Dieselgate na tento akciový titul. Prvá kapitola sa venuje globálnej fundamentálnej analýze a vplyvom makroekonomických veličín na nemecký akciový trh. Práca sa v druhej kapitole zaoberá sektorovou fundamentálnou analýzou s praktickou analýzou automobilového odvetvia. V poslednej kapitole venovanej fundamentálnej analýze je bližšie popísaná podniková fundamentálna analýza a pomocou troch oceňovacích modelov bude vypočítaná vnútorná hodnota akciového titulu. Štvrtá, posledná kapitola je zameraná na psychologickú analýzu a vplyv emócií a davu na investičné rozhodnutia.