Dopad kauzy Diesel Gate na akcie Volkswagen - Balla, Róbert; Veselá, Jitka; Panoš, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Táto bakalárska práca sa zaoberá fundamentálnou a psychologickou analýzou akciového titulu Volkswagen AG v roku 2015 a vplyvom kauzy Dieselgate na tento akciový titul. Prvá kapitola sa venuje globálnej fundamentálnej analýze a vplyvom makroekonomických veličín na nemecký akciový trh. Práca sa v druhej kapitole zaoberá sektorovou fundamentálnou analýzou s praktickou analýzou automobilového odvetvia. V poslednej kapitole venovanej fundamentálnej analýze je bližšie popísaná podniková fundamentálna analýza a pomocou troch oceňovacích modelov bude vypočítaná vnútorná hodnota akciového titulu. Štvrtá, posledná kapitola je zameraná na psychologickú analýzu a vplyv emócií a davu na investičné rozhodnutia.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses