Ocenenie podniku Baliarne obchodu, a.s. Poprad - Matejovie, Lukáš; Rýdlová, Barbora, 1976-; Ryba, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Táto diplomová práca sa zaoberá ocenením podniku Baliarne obchodu, a.s. Poprad. Cieľom práce je odhad trhovej hodnoty vybraného podniku k dátumu ocenenia 1.1.2018 pre vopred neurčeného kupujúceho. Práca je štrukturovaná do 6 hlavných kapitol. Začína informáciami potrebnými k oceneniu podniku a informáciami o podniku. Ďalej nasleduje finančná a strategická analýza, na ktorú nadväzuje analýza generátorov hodnoty a finančný plán. Posledná časť práce obsahuje samotné ocenenie podniku pomocou primárnej metódy ocenenia - DCF Equity a použitia parametrického vzorca. Ako sekundárna metóda, k vymedzeniu hraničných hodnôt ocenenia, je použitá metóda trhových multiplikátorov.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses