Ocenění fotbalového klubu FK Mladá Boleslav - Šelepa, Václav; Poborský, František; Keselý, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Hlavním cílem diplomové práce je zanalyzovat odbornou veřejností navrhované přístupy k ocenění fotbalových klubů, hráčských smluv a následně zvolit vhodné metody pro účely jejich aplikování v českém fotbalovém prostředí. Práce je uvedena analýzou popularity fotbalu jako sportu, načež následují kapitoly věnované specifikům fotbalového podnikání, typům vykazovaných aktiv, zdrojům výnosů nebo definici produktů fotbalových klubů. Jako vhodný přístup k ocenění fotbalového klubu v českých podmínkách je zvolen přístup majetkový. Z provedené analýzy vyplývá, že jsou hráčské smlouvy jako dlouhodobé aktivum nejlépe ocenitelné pomocí přístupu tržního porovnání, konkrétně pomocí metody Anchor-and-adjustements. Získané poznatky jsou v rámci praktické části práci aplikovány v případě ocenění společnosti FK Mladá Boleslav a.s. Z provedeného ocenění vyplývá, že většinu získané hodnoty tvoří přeceněné hráčské smlouvy.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses