Leveraged buyout na příkladu společnosti JABLOTRON SECURITY a.s. - Soóky, Jakub (2019)
Leveraged buyout (LBO) je akviziční mechanismus, v rámci kterého investor nabývá majoritní podíl ve společnosti s použitím výrazného množství vypůjčeného kapitálu. Cílem této práce je seznámit čtenáře s klíčovými aspekty, které LBO doprovází, jako je princip generování zisku, identifikace vhodných akvizičních cílů, struktura a způsoby financování a následné možnosti monetizace. Praktická část pak představuje konkrétní investiční záměr na společnosti JABLOTRON SECURITY a.s., jejíž součástí je zhodnocení vhodnosti společnosti k LBO transakci, indikativní ocenění společnosti tržním přístupem a finanční model, který slouží jako podklad pro investiční rozhodnutí.