Leveraged buyout na příkladu společnosti JABLOTRON SECURITY a.s. - Soóky, Jakub; Poborský, František; Chaloupka, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Leveraged buyout (LBO) je akviziční mechanismus, v rámci kterého investor nabývá majoritní podíl ve společnosti s použitím výrazného množství vypůjčeného kapitálu. Cílem této práce je seznámit čtenáře s klíčovými aspekty, které LBO doprovází, jako je princip generování zisku, identifikace vhodných akvizičních cílů, struktura a způsoby financování a následné možnosti monetizace. Praktická část pak představuje konkrétní investiční záměr na společnosti JABLOTRON SECURITY a.s., jejíž součástí je zhodnocení vhodnosti společnosti k LBO transakci, indikativní ocenění společnosti tržním přístupem a finanční model, který slouží jako podklad pro investiční rozhodnutí.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses