Analýza ukazatele RPSN u spotřebitelských úvěrů - Košař, Martin (2019)
Cílem diplomové práce je provést analýzu ukazatele RPSN u vybraných spotřebitelských úvěrů nabízených jednotlivými bankovními a nebankovními poskytovateli spotřebitelských úvěrů, a to nejen z pohledu dodržování požadavků na výpočet RPSN a z pohledu dodržování informačních povinností týkajících se RPSN, ale i z pohledu porovnání hodnot RPSN jednotlivých parametrově specifikovaných skupin spotřebitelských úvěrů mezi sebou. Diplomová práce je rozdělena do tří základních kapitol. První kapitola pojednává o vybraných ekonomických aspektech spotřebitelského úvěru a RPSN. Druhá kapitola popisuje právní úpravu spotřebitelského úvěru se zaměřením na RPSN. Třetí kapitola obsahuje samotnou analýzu ukazatele RPSN u vybraných spotřebitelských úvěrů nabízených 3 významnými bankovními poskytovateli a 3 významnými nebankovními poskytovateli, přičemž ve středu zájmu je kategorie neúčelových, nezajištěných a jednorázových spotřebitelských úvěrů.