Franšízing v maloobchode na slovenskom trhu : Prípadová štúdia - Šántová, Adriána (2019)
Témou diplomovej práce je franšízing v maloobchode na slovenskom trhu. Cieľom práce je zostavenie business plánu pre novootvorenú franšízu na najbližšie tri roky od začiatku jej fungovania, so zameraním na zostavenie finančného plánu pozostávajúceho z účtovných výkazov. Práca je rozdelená na 3 hlavné časti: Franšízing, Analýzu slovenského trhu a Plán novovzniknutej franšízy. Pri písaní využívam metódu „bottom up planning“, kde som si na začiatku definovala ciele, ku ktorým sa chcem priblížiť a od najnižších úrovní sa dostanem až finančným plánom na stanovené obdobie. Prínos mojej diplomovej práce vidím v odpovedi na otázku, či má rastový a výnosový potenciál otvorenie franšízy Jeff de Bruges na slovenskom trhu.