Fundamentální a technická analýza vývoje cen ropy - Samsonov, Daniil (2019)
Tato práce uvádí čtenáře do problematiky analýzy vývoje ceny ropy a ropného trhu jako celku v reáliích současného světa. Práce bude rozdělena do několika částí, které se budou logický navazovat na sebe. První kapitola bude podávat přehled o světovém trhu s ropou, fundamentálních faktorech, které tento trh ovlivňují a aktuální situace na tomto trhu. Druhá kapitola se bude zabývat fundamentální a technickou analýzou, budou popsané klíčové vlastností každé z analýz, jejich klady a zápory. Třetí, poslední kapitola bude věnovaná konstrukci obchodních systémů na základě technické a fundamentální analýzy, vyhodnocení dosažených výsledků z hlediska kritérií výnosu a rizika.