Dopad PSD2 na bankovní sektor Evropské unie - Konejl, David (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou směrnice PSD2, která významně ovlivnila situaci bankovního sektoru Evropské unie. Dále se práce zabývá analýzou fintechových společností a to nejen v Evropě, ale také v ostatních státech po celém světě. Cílem této práce je definovat směrnici PSD2 a zhodnotit vývoj finančně technologických společností, ale také dopad současného trendu digitalizace na vývoj bezhotovostních plateb. Přínosem této práce, je tedy zkoumání dopadu směrnice PSD2, ale pouze z kvalitativní části. Směrnice je nová, a tak kvantitativní výsledky ještě nejsou k dispozici.