Dopad PSD2 na bankovní sektor Evropské unie - Konejl, David; Teplý, Petr, 1977-; Šubová, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou směrnice PSD2, která významně ovlivnila situaci bankovního sektoru Evropské unie. Dále se práce zabývá analýzou fintechových společností a to nejen v Evropě, ale také v ostatních státech po celém světě. Cílem této práce je definovat směrnici PSD2 a zhodnotit vývoj finančně technologických společností, ale také dopad současného trendu digitalizace na vývoj bezhotovostních plateb. Přínosem této práce, je tedy zkoumání dopadu směrnice PSD2, ale pouze z kvalitativní části. Směrnice je nová, a tak kvantitativní výsledky ještě nejsou k dispozici.
Vedoucí práce: Petr Teplý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses