Zhodnocení investice do robotizace - Vyhnalíková, Tereza (2019)
Práce hodnotí investiční záměr spočívající v robotizaci finančního oddělení z pohledu centra sdílených služeb (SSC, z angl. Shared Services Centre). Zaměřuje se na robotickou automatizaci procesů, která je vysvětlena a srovnána s dalšími aktuálními přístupy jako je systémová integrace nebo outsourcing. Současně je kladen důraz na kritéria investičního rozhodování a metody hodnocení investic. Zvolené ukazatele jsou aplikovány s cílem zhodnotit ekonomickou efektivnost dané investice a posoudit i možné alternativní scénáře. Po vyhodnocení je potvrzena vhodnost investice pro SSC, její rychlá návratnost a stálost i při změně klíčových předpokladů.